Saturday, June 29, 2024

Rayol-Canadel-sur-Mer


2024-06-28 Boeken

We komen er maar niet uit. Waar gaan we naartoe?! Het weer in Nederland gaat waardeloos worden en we zijn de hele week vrij. We moeten het dus verderop gaan zoeken. We kijken naar Griekenland. 
Samos Armonia Bay maar dat is alleen van maandag tot zaterdag. Hmmm.
Zakynthos dan maar? We zien een mooi hotel AleaAllSuites Hotel maar ook dat er op dat eiland niet zo veel te doen is?
Terug naar Kreta? The Island Concept is heerlijk, maar we waren daar twee maanden geleden nog.

Uiteindelijk vallen we voor de Cote d' Azur: La Villa Douce in Rayol-Canadel-sur-Mer 

2024-06-30 Vertrek

Om 3uur vannacht:
Your flight EW9420 at 07:00 on 30.6.2024 has been cancelled.
Vliegensvlug opnieuw geboekt via Brussel. Daar zijn we nu:
Brussels Airlines flight info - We regret to inform you that your flight SN3617 to Nice on 30jun2024 is delayed till 10:45.
1uur vertraging. Hopelijk gaat het daarna goed. Fingers crossed.

We zijn in Nice. En dan, de huurauto. Hertz/Thrifty in Terminal 1 is dicht: ga naar ingang A0 Terminal 2. Hoe dan? Waar dan? Uiteindelijk gevonden. Flink stuk met de tram. En dan, waar is de Car Rental. Staat vaag aangegeven. Flink stuk buiten de Terminal is het grote kantoor. Giga rij. En daar sta ik nu in. 

Pas tegen 5uur zijn we er. Het ligt veel hoger dan we dachten (koud?), en het voelt niet goed. We zijn super moe oké, maar toch, dit was een slechte keuze 😒


En nu. We gaan op weg om eten te zoeken, ik kies L'écrin. Aan het strand. We bestellen champagne en gaan voor het menu. Gaat goed komen. 

2024-07-01 Bormes-les-Mimosas

Hoe een vakantie kan kantelen. De goede kant op! Na het zwemmen en ontbijt zijn we naar Bormes-les-Mimosas gereden. Geweldig mooie plaats. Alles lijkt daar te kloppen. 


's Middags naar het strand in La Fossette.

Even gesnorkeld. Een paar vissen en een zeester gezien. Was heerlijk in de zee.
Terug op het hotel eten geregeld. De champagne smaakte heerlijk. Het eten ook. En wat een uitzicht. Ongelooflijk. 


2024-07-02 Ramatuelle

Vandaag gaan we de andere kant op. We dachten eerst Saint Tropez, maar daar is het nu markt en dus wordt dat een grote file in de hitte. Petra stelt het dropje Ramatuelle voor. Leuke rit door de bossen op het einde en aangekomen blijkt het een prachtig lieflijk plaatsje te zijn. We slenteren rond. Kopen een zeepje. Maken wat foto's. En door.

Onderweg zagen we Gassin, "mooiste dorp van Europa" of zo iets stond op het bord. Toch maar eens gaan kijken. Dit blijkt ook een erg mooi plaatsje te zijn. Iedere hoek hier in de buurt is prachtig.

Het begint meer en meer aan ons te groeien en de sombere stemming van de eerste dag is eigenlijk al sinds de eerste avond vertrokken. 

Volgende stop: het strand van Gigaro. Hoe houden mensen het de hele dag in de zon uit? We vluchten ruim een half uur de zee in. Héérlijk. Daarna even opdrogen. Nog een keer. Helaas heb ik het meteen koud. We besluiten langzaam naar de auto te gaan. Toch nog 2uur uitgehouden. 

Vanavond willen we weer op het hotel eten. Hopelijk is het weer zo super goed.

En dat was het ook. Gewoon morgen weer 🙃

2024-07-03 Saint Tropez

Hier zijn en daar niet geweest zijn is geen optie. Dus vandaag staat Saint Tropez op het programma. We parkeren bij Places des Lices, waar gisteren de markt was. Vandaag is het geen probleem er te komen èn te parkeren. We slenteren door de straatjes naar de oude haven. Mijn god, de ene sloep is nog kolosaler dan de andere. Eerlijk verdient vraag je je af.
Het stadje is lekker klein, niet te druk en pittoresk. Veel minder onder de druk van geld bezweken dan je zou verwachten en dat is fijn.
Ondanks de hitte besluiten we de Citadel op te gaan. Goede keuze, de uitzichten zijn geweldig. We slenteren terug, eten een falafel en rijden naar het strand. Gigaro net als gisteren. Minder golfslag en meer dood zeegras. Maar dat mag de pret niet drukken. Altijd lekker even de zee in.
Laatste champagne. Laatste dinner. Héérlijk. 


2024-07-04 Saint-Paul de Vence

Laatste, halve, dag voordat we terug vliegen. We besluiten om naar Saint-Paul de Vence te gaan. Dichtbij het vliegveld, dus minder stress om de vlucht te halen. Het is maar een dikke 100 km van het hotel, maar toch bijna 3uur voordat we er zijn!
Het plaatsje zelf is mooi, maar wel een stuk toeristischer dan de mooie plaatsjes waar we eerder waren geweest. En de uitzichten waren weer fantastisch. 


Uiteindelijk moesten we toch nog haasten om de vlucht te halen. Vooral de trein naar Terminal 1, wat op zijn zachts gezegd heel slecht aangegeven was, was spannend. Gelukkig was het heel rustig op de Terminal dus toch nog ruim op tijd.

Om 8uur 's avonds thuis. Het was fantastisch, ondanks het erg spannende en frustrerende begin. Hier gaan we zeker nog eens terug naartoe 😍