Thursday, June 29, 2023

Veluwe | Markerwadden

28 juni 2023 Sterrenberg


Net terug van Kreta, maar we hadden nog een een week vrij. In thuiszitten hadden we geen zin. En toen zag Petra dat er donderdagmiddag nog 2 plaatsen op de boot naar de Markerwadden waren. Meteen geboekt en ook twee nachtjes in ons favoriete hotel op de Veluwe. De Sterrenberg.

Even schrikken toen we aankwamen bij het hotel. Na dagen tegen de 30°C gaf de thermometer 17°C aan 😱. En daar hadden we eigenlijk niet de kleren voor bij. De kamer was nog lang niet klaar, dus we besluiten het park in te gaan.

Eerst langs het uiltje. Ja, hij/zij is er nog. Zo schattig. Dan door op zoek naar de wolf. Niet gezien natuurlijk, maar wel een lekker stukje gewandeld. Na een paar rondjes zetten we de auto weer aan de kant en gaan we te voet naar een plaats waar Bosparelmoervlinders te zien zijn. Er zijn er genoeg.

Voor we gaan nog even herten kijken bij Het Zwarteveld (25 stuks) en het Bosje van Staf (60 stuks). We zijn al meer dan 5uur in het park. De tijd vliegt. Tijd om naar het hotel te gaan.

Heerlijk gegeten bij Cèpes. 

29 juni 2023 Markerwadden


Voor het ontbijt lekker even zwemmen. Wat is dit toch een fijne plek. En mooi aangelegd. Na het heerlijke ontbijtje pakken we onze spullen en rijden naar Lelystad. Vanuit de Outlet Bataviastad vertrekt de boot. Om precies 1uur gaan we. Geen idee wat we moeten verwachten. Ookal staat deze plek al lang op onze ToDo lijst.

Eenmaal aangekomen snappen we ook waarom. Echt een vogelparadijsje. We zien bijna meteen Baardmannetjes in het riet. Even verderop Visdiefjes met jongen. Zo schattig. En dat zijn niet de enige. Overal zien we kleine pluizebolletjes. De tijd vliegt om. Maar geen nood, want we gaan hier zeker nog een keer terugkomen.

Quick diner bij La Place en dan terug naar het hotel.

30 juni Nog een keer!


Nee. Niet terug naar de Markerwadden. Dat gaan we zeker nog een keer doen, maar noet vandaag. Nee, na het ontbijt, inpak en uitchecken gaan we terug naar Nationaal Park de Hoge Veluwe. Eerst naar de bosuil. Die is helaas niet zichtbaar vandaag. Ook de twee latere keren dat we nog gaan kijken is hij/zij nier te zien.

Daarna terug naar de Bosparelmoervlinders. Op weg daar naartoe ziet Petra een ree staan. Ook deze keer komen we andere liefhebbers tegen. Een man uit Veenendaal. En een jongen. We dachten eerst "vader en zoon". Maar later bleken ze elkaar niet te kennen. Na lekker wat vlindertjes gefotografeerd en wat gekletst te hebben lopen we verder.

Even een hapje eten in het centrum en daarna de fiets op. We gaan op zoek naar de Slangenarend. Die vinden we helaas niet, maar wel everzwijnen. En daar is ook weer de man uit Veenendaal. 

Leuk om met de auto, op de fiets en te voet overal te gaan kijken je ziet veel en de tijd vliegt om. 

Tijd om richting Maastricht te gaan rijden. Weer een paar heerlijke dagen.

No comments: